De wil om te waarderen

Voor het huidige personeelstekort in ons land en ook daarbuiten zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Maar gebrek aan waardering is er zeker een van. Het enorme belang van doe-werk is uit het oog verloren. En daarmee ook het respect en de waardering voor doeners. Dat moet veranderen. We moeten de waarde van doe-werk weer herkennen en erkennen. Een herwaardering van doeners. Dat is wat ons bezighoudt en waar wij ons voor inzetten. In onze bedrijven uiteraard, maar wij staan achter alle doeners in Nederland.

Waar een Wil is, is een Wij

De Wil komt niet zomaar uit de lucht vallen. Achter onze visie zit een stevig fundament, dat we hebben uitgewerkt in een whitepaper. Hiermee laten we zien welke problematiek er speelt in de samenleving en wat de impact is op individuele burgers. Daarnaast introduceren we een praktisch model dat ons en anderen helpt om De Wil in de praktijk te brengen; een hulpmiddel om onze visie concreet te maken. Om ons gedachtengoed verder te verdiepen werken we samen met universiteiten. Hierdoor krijgt De Wil een wetenschappelijk fundament.

Whitepaper

Waar een Wil is, is een Wij

De Wil komt niet zomaar uit de lucht vallen. Achter onze visie zit een stevig fundament, dat we hebben uitgewerkt in een whitepaper.

Downloaden

Projecten van De Wil

fiKks

Schulden zijn een groot probleem in de maatschappij. Ook binnen ADG komt dit helaas voor bij onze collega’s. Daarom heeft ADG fiKks ontwikkeld: een schuldenplatform in de vorm van een handige app die mensen helpt met hun geldzaken voordat het problematische geldzorgen zijn.

Het Nationaal Integratiediner

Op initiatief van Asito, onderdeel van ADG, startte in 2011 het Nationaal Integratiediner. Met medewerkers van meer dan honderd nationaliteiten in dienst wilde de organisatie de positieve effecten van diversiteit laten zien. Het diner werd een groot succes.

Nederlandse inclusiviteitsmonitor

Bedrijven staan voor de uitdaging hoe ze om moeten gaan met de verschillende culturen op hun werkvloer. De Nederlandse InclusiviteitsMonitor faciliteert wetenschappelijk onderzoek op dit gebied en ontwikkelt diversiteitsinstrumenten die werken.

GelijkSpel

GelijkSpel is een cultuurstichting, waarvan ADG langjarig hoofdpartner is. GelijkSpel werkt aan een Nederland waar iedereen vanuit eigen kracht aan mee kan doen en zichtbaar zichzelf kan zijn. De kunst- en cultuurproducties die GelijkSpel ontwikkelt, stimuleren de dialoog rondom diversiteit en inclusie.

ADG is de plek waar ik me thuisvoel. Hier komen mensen met verschillende kwaliteiten bij elkaar en mag iedereen er zijn

Gyula Rychtarski – Business Developer