GelijkSpel

Community-programma’s die streven naar inclusie

Het cultuurbedrijf GelijkSpel omvat verschillende community-programma’s waarin we door middel van het verbeelden van persoonlijke verhalen bijdragen aan de maatschappelijke dialoog over gelijke kansen en inclusie. De koppeling van cultuur en sport speelt hierin een belangrijke rol.

Het gaat om de volgende onderdelen:

Muziektheaterspektakel DHLOMO op Erve Asito

DHLOMO is gebaseerd op het hartveroverende levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse Tukker Darius Mfana Temba Dhlomo. Het is een multidisciplinaire theatervoorstelling gemaakt en gedragen door de vele talenten die Oost-Nederland rijk is.

tv-serie THUIS met…

Een reeks van vier tv-afleveringen, waarin Boudewijn Koops en Typhoon op zoek gaan naar antwoorden op vragen als “Wat is culturele diversiteit?”, “Hoe werk je aan een inclusieve samenleving?” en “Wat betekent ‘thuis’?”. Een samenwerking tussen GelijkSpel en RTV Oost.

GelijkSpel in Concert

Een serie concerten in juni 2022 met optredens van bekende artiesten en aanstormend talent op Erve Asito in Almelo. ADG stelde alle tickets gratis beschikbaar voor geïnteresseerden in en rond Almelo.

Boek

Onlangs is de tweede editie van het boek ‘Dhlomo, een kleurrijk leven tussen zwart en wit’ van Ben Siemerink e.a. gelanceerd. In het boek staat de Zuid-Afrikaanse voetballer en oud-Heraclied Darius Dhlomo centraal. Darius Dhlomo is ook de inspiratie voor het muziektheaterspektakel dat volgend jaar zal plaatsvinden. Wil je een exemplaar ontvangen? Dat kan. Vraag het boek hier aan.

s.haas@adg.nl

Educatie

Een educatieprogramma voor de bovenbouw van basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In de buurt

Gelijkspel is een ervaring waarbij je mensen ontmoet, uitgedaagd wordt om na te denken over samen toen en samen nu en de mogelijkheid krijgt dit met elkaar te delen. We gaan samen in gesprek: in de wijk, in de kantine en op het veld.

Documentaire

De camera volgt de makers van de muziektheatervoorstelling in hun zoektocht naar het bewogen leven en drijfveren van de Zuid-Afrikaanse Tukker en voetballegende Darius Dhlomo.

Ga naar de website van GelijkSpel