RefugeeWork helpt statushouders aan baan

Begin november is er een landelijke database gelanceerd, waarin alle vluchtelingen met een verblijfsvergunning zijn opgenomen die op zoek zijn naar werk. RefugeeWork gaat ervoor zorgen dat statushouders gemakkelijker tot de arbeidsmarkt kunnen toetreden. ‘Zo kunnen ze beter landen in Nederland en dragen ze meteen bij aan onze samenleving’, aldus Ron Steenkuijl, directeur Corporate Affairs van ADG en bestuurslid van de Start Foundation.

Het platform is gebouwd door SparkOptimus. De database is een samenwerking tussen Vluchtelingenhulp Nederland en Start Foundation. Het is gericht op zowel de werkgever als de statushouder en is daarom in elf talen beschikbaar. Het project is gestoeld op de manier waarop de Nederlandse Schuldhulproute is opgezet: een landelijk schaalbare publiek private samenwerking die knelpunten in de samenleving oplost.

In deze speech legt Ron Steenkuijl uit waarom het opzetten van een dergelijk platform zo belangrijk is. Zo benoemt hij dat het verkrijgen van een baan voor statushouders op dit moment nog een soort ‘omgekeerde escaperoom’ is. Het is voor hen heel lastig om de arbeidsmarkt in te komen, terwijl ze dit wel graag willen.

Lees hier meer over RefugeeWork