Hoofdkantoor Asito en ADG verhuist naar Riemsdijkplein Almelo

Het hoofdkantoor van Asito en ADG dienstengroep verhuist uiterlijk eind juli 2021 van de Plesmanweg in Almelo naar het Van Riemsdijkplein, naast ‘Erve Asito’, het stadion van Heracles Almelo. Met de verhuizing naar dit bestaande kantoorpand zetten Asito en ADG een stap voorwaarts. Het zes verdiepingen tellende kantoorpand biedt voldoende ruimte, heeft een goede bereikbaarheid en betreft een mooie zichtlocatie. “We hebben al jaren een bijzondere samenwerking met Heracles Almelo. Naast hoofdsponsor zijn we ook naamgever van het stadion. Om ons nieuwe hoofdkantoor op deze unieke locatie te kunnen vestigen, is bijzonder. We kijken letterlijk uit op ‘Erve Asito’. Alsof het zo heeft moeten zijn”, aldus Bob Mols, algemeen directeur van Asito.

Verbouwen of verhuizen

Het huidige hoofdkantoor van Asito en ADG dienstengroep aan de Plesmanweg 24 is toe aan een renovatie. Het pand is verouderd en kent achterstallig onderhoud. Hans Kroeze, algemeen directeur ADG dienstengroep: “We hebben een zorgvuldige afweging gemaakt tussen renoveren, nieuw bouwen en een bestaand pand kopen. Onze keuze is gevallen op het laatste en wel op het pand aan het Van Riemsdijkplein 50 in Almelo. Op 1 juli 2019, de honderdste verjaardag van onze oprichter Joop van Riemsdijk, is de Stadionlaan omgedoopt tot het Van Riemsdijkplein en heeft het stadion de naam ‘Erve Asito’ gekregen. Om vervolgens ons nieuwe hoofdkantoor hier te vestigen, is voor ons een logische keuze en een mooie samenloop van omstandigheden.”

Planning verhuizing

In 2019 is de handtekening gezet onder de koopovereenkomst van het nieuwe pand. Aanvankelijk werd gesproken over verhuizen eind 2020. Door corona en de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen staat de verhuizing nu ingepland voor uiterlijk eind juli 2021. Hopelijk kunnen de 160 medewerkers van Asito en ADG tegen die tijd weer op kantoor werken.

Moderne werkomgeving

Op dit moment wordt hard gewerkt om het kantoorpand naar de wens van Asito en ADG te verbouwen en in te richten. Het wordt een inspirerende en moderne werkomgeving die verbinding en samenwerking moet stimuleren. De verdiepingen worden zichtbaar met elkaar verbonden, de entree krijgt een open karakter en is verbonden met de directe omgeving aan het Van Riemsdijkplein.