Daan Hendriks beoogd algemeen directeur ADG

Hendriks volgt Hans Kroeze op na zijn pensioen

 

Daan Hendriks (44), de huidige COO van ADG, is door de raad van commissarissen verzocht om Hans Kroeze, die in de zomer van 2023 met pensioen gaat, op te volgen als algemeen directeur. Hendriks heeft dit verzoek met veel enthousiasme ingewilligd.

 

Monique van Riemsdijk (enig aandeelhoudster en voorzitter RvC): ‘Met Daan Hendriks hebben we een uitstekende opvolger gevonden voor Hans Kroeze, die het bedrijf meer dan 20 jaar geleid heeft. Hendriks heeft niet alleen de juiste ervaring, maar ook de culturele fit met ADG. Dat is voor ons als familiebedrijf net zo belangrijk. Het was onze wens om ruim voor het pensioen van Hans Kroeze zijn opvolger bekend te maken, zodat een soepele overgang kan worden gerealiseerd.’

Hendriks is sinds 2019 werkzaam bij ADG. Na zijn studie strategisch management aan de Erasmus Universiteit heeft hij verschillende rollen bekleed bij ABN Amro, waaronder Managing Director Strategy & Corporate Development. Na een rol als partner bij startup Metyis werd hij portfolio manager bij ADG, daarna CFO en medio dit jaar COO.