ADG’s Helden van de Wil gaat in samenwerking met Vluchtelingenwerk en het ministerie van SZW & OCW de impact van RefugeeWork uitbreiden

 

De Stichting Helden van de Wil gaat in samenwerking met Vluchtelingenwerk de impact van RefugeeWork uitbreiden, ondersteund door Start Foundation en de ministeries van SZW & OCW . Doel is om zo veel mogelijk statushouders aan het werk te helpen.

 

In een bijzonder krappe arbeidsmarkt zijn statushouders een doelgroep waar werkgevers gemotiveerde mensen kunnen vinden die graag onderdeel willen uitmaken van de samenleving waarin ze terecht zijn gekomen. RefugeeWork is het platform waar werkgevers en statushouders elkaar kunnen vinden.

 

De samenwerking tussen Helden van de Wil en RefugeeWork was al intensief. De samenwerking is nu officieel met het zetten van een handtekening onder een partnerovereenkomst door Ron Steenkuijl, bestuursvoorzitter van Helden van de Wil en Frank Candel, voorzitter van de rvb van Vluchtelingenwerk Nederland.

 

Het platform RefugeeWork wordt goed gevonden en gebruikt. Ruim 4.000 werkzoekenden maakten al een profiel aan en bijna 400 werkgevers zijn actief op het platform. Het platform draait om vaardigheden, ervaringen en voorkeuren van de kandidaat. Een cv of motivatiebrief uploaden is niet nodig. Ozturk (docent Engels in Oekraïne) vond al werk via RefugeeWork: ‘De website werkt heel makkelijk. Ik heb het formulier ingevuld en werd via het platform aan verschillende banen gekoppeld. Ik vind koken leuk en had gereageerd op een baan bij een restaurant in Rotterdam. Na 1 dag kon ik al aan het werk.’

 

Het door ADG dienstengroep opgerichte Helden van de Wil initieert landelijk schaalbare publiek-private samenwerkingen om deze vervolgens te verzelfstandigen. De Nederlandse Schuldhulproute met buddyprogramma Fikks en meer dan 1,4 miljoen gebruikers is een eerder initiatief van de Helden van de Wil.