ADG test 27.500 eigen medewerkers en klanten

Oktober 2020 richtte ADG dienstengroep 18 eigen Corona-testlocaties in. Door het hele land konden de 42.000 medewerkers van de 11 ADG-bedrijven, maar ook alle klanten en hun medewerkers zich kosteloos laten testen. Met de uitslag binnen 30 minuten in de hand, wisten zij direct of ze aan het werk konden of thuis in quarantaine moesten. Na 27.500 testen, sluiten de ADG-locaties nu hun deuren.

Alle ADG-bedrijven stonden aan het begin van de corona pandemie voor dezelfde uitdaging: medewerkers met lichte gezondheidsklachten moesten getest worden. Via de openbare kanalen duurde het soms meerdere dagen voordat mensen getest waren en de uitslag hadden. Daarom openden de 11 bedrijven binnen ADG gezamenlijk 18 teststraten door heel Nederland. In samenwerking met The Vital Company konden medewerkers zo direct professioneel getest worden. Op deze manier wisten ADG-medewerkers direct waar ze aan toe waren. Ook meer dan 650 zakelijke klanten hebben hun medewerkers gebruik laten maken van deze faciliteiten.

In de eerste maanden werd er tussen de 250 en 450 maal per week beroep gedaan op de diensten van de ADG-testlocaties. Nu meer en meer mensen gevaccineerd zijn en het aantal tests op de locaties terugloopt naar minder dan 50 per week gecombineerd met het stoppen van de subsidie werkgeverstesten, wordt het project binnen ADG afgesloten. ADG-medewerkers kunnen zich nog steeds snel en gratis laten testen op tientallen locaties van spoedtest.nl.