Over waardering en herwaardering

Wij hebben De wil om ieders talent te erkennen en te ontwikkelen. De wil om werk, in welke vorm dan ook te erkennen en te waarderen. Niemand is gewoon, iedereen is bijzonder. Ieder werk is de moeite waard en verdient waardering. Het klinkt eigenlijk zo vanzelfsprekend, maar dat is het nog niet.

De beelden van een overvol Schiphol, voorjaar 2022, waren haast huiveringwekkend. Door tekort aan bagage-afhandelings- en beveiligingspersoneel moesten veel vluchten worden geannuleerd. Ook de horeca heeft een personeelstekort. Verschillende restaurants en cafés hebben hun openingstijden aangepast: “Wij zijn van maandag tot en met woensdag gesloten”. De achterstanden in de zorg, na corona, zijn moeilijk in te lopen. En zo zijn er meer sectoren waar het tekort aan personeel nijpend is.

Voor het personeelstekort zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Gebrek aan waardering is er zeker een van. Ambachtelijk werk, werk waarbij je je handen uit de mouwen steekt, is al jaren uit de mode. Iedereen zo lang mogelijk naar school.

Het gevolg is dat het enorme belang van doe-werk uit het oog is verloren. En daarmee ook het respect en de waardering voor doeners. Kiezen voor een vak waarvoor je je handen nodig hebt, of waarvoor een empathische instelling is vereist, zoals zorg en onderwijs, is daardoor niet meer vanzelfsprekend. Dat moet veranderen. We moeten de waarde van doe-werk weer herkennen en erkennen. Een herwaardering van doeners.