Algemeen directeur bij REPARAAD

REPARAAD (www.reparaad.nl) in Enschede is een onderdeel van  ADG dienstengroep in Almelo. ADG dienstengroep is met 20.000 medewerkers verdeeld over diverse bedrijven, actief in het hart van de Nederlandse samenleving. Ze maken schoon, voeren regie over facilities, plegen onderhoud, zorgen voor veiligheid en leefbaarheid in de openbaren ruimtes en verzorgen en verplegen mensen (zie www.adg.nl).

Als ambitieuze onderneming met een innovatief concept op het gebied van gepland en ongepland onderhoud en klussen, timmert Reparaad aan de weg. In de wereld van vastgoedeigenaren (particuliere beleggers, woningcorporaties, overheden en zorginstellingen) is onderhoud een tak van sport die vraagt om een strakke regie over alle in te zetten specialismen (loodgieter, elektricien, schilder, etc.). Reparaad heeft deze regiefunctie binnen de hele onderneming tot topsport verheven en biedt als één van de weinige marktpartijen op dit gebied een totaalpakket met alle voordelen voor de klant van dien. Reparaad verzorgt licht technisch onderhoud en reparaties bij haar klanten, zoals woningcorporaties, grootwinkel bedrijven en zorginstellingen. Reparaad voorziet klanten van handymandiensten, huismeesters, allround monteurs en waarborgt de staat van het vastgoed. Dit om de waarde te behouden. Maar bovenal voor een veilige en comfortabele woon- of werkomgeving voor de bewoners ervan. Reparaad streeft naar een landelijke dekking. Omdat de marktpotentie groot is, gaat het businessplan ervan uit dat Reparaad door overnames en zelfstandige groei haar omzet in de komende jaren kan vervijfvoudigen. Om deze groei in goede banen te leiden zoeken wij een:

Ondernemende algemeen directeur

(met een sterk gevoel voor expansie en mensen)

 Doel van de functie:

Je bent verantwoordelijk voor het verder ontginnen van de markt in Nederland, waarbij je het bewezen procesmatige businessmodel als een olievlek verder uitrolt.

Als extern gerichte algemeen directeur houd je het overzicht en onderhoud je ook zelf contacten met klanten, waarbij je handelt vanuit een goed ontwikkeld gevoel voor marktverhoudingen en de belangen zoals die spelen bij de klant, altijd afgestemd op je interne organisatie.

Je regisseert de interne organisatie passend bij de snelle groei die gerealiseerd moet worden en borgt een gedegen en stabiele basis voor de toekomst. Daarbij is het werven en behouden van gekwalificeerde medewerkers een uitdaging die je na aan het hart ligt. Je wilt er voor zorgen dat er een goede werkcultuur heerst, mensen graag bij Reparaad werken en daar zet je je voor in. Ook als er sprake is van overnames, weet jij deze vlekkeloos te integreren in de organisatie en cultuur van Reparaad.

Dit alles doe je op een natuurlijke wijze die enerzijds uitnodigt tot ondernemend gedrag en anderzijds de genoemde basis vormt voor groei en toekomstige omzet. Daarbij is het belangrijk dat je je relatief nieuwe MT – bestaande uit Sales, HR, Finance & IT en Operations – steunt en verder tot een team smeedt.

Je profiel:

We willen groeien als landelijke speler, dat moge duidelijk zijn, daarom heb je bewezen in je loopbaan ‘dingen gedaan te krijgen’. Je beschikt over commerciële slagkracht, overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden op alle niveaus. Daarbij heb je niet alleen oog voor de wensen van de klant maar betrek je ook nadrukkelijk de mogelijkheden van je interne organisatie om zo beloftes aan klanten te kunnen waarmaken. Je bent diplomatiek maar volhardend in je aanpak. In je rol ondersteun je je MT in de zaken waar zij tegenaan lopen.

Je onderhoudt nadrukkelijk contact met ADG over opportunity’s. Bij grote en kansrijke trajecten krijg je alle support. Tevens bouw je een band op met collega directeuren uit andere ADG bedrijven, om te onderzoeken of samenwerking bij bestaande klanten kansen biedt. In jou vinden we een ‘doener en een senior gesprekspartner’. Een commercieel gedreven verbinder met oog voor je interne organisatie.

Je bent in staat de strategische visie, die schaalbaarheid mogelijk maakt, verder uit te werken en deze praktisch, samen met het team, te realiseren. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor processen en procesmatig werken en denken. Gebruikmakend van deze kwaliteiten geef je ook vorm aan de inrichting van steeds groeiende toekomstige organisatie. Jij zet een professionele organisatie neer met rust zowel voor medewerkers als klanten. Daarbij ben je betrokken, bereikbaar en tevens resultaatgericht.

Het is belangrijk dat je een verbinder bent; in staat één cultuur te smeden, ook als delen van de organisatie net zijn aangekocht of toegevoegd. Indien gewenst of noodzakelijk staat ADG je hierin bij.

In je aard combineer je een praktische, hands-on instelling met een goed strategisch inzicht. Je bent in staat de integrale eindverantwoordelijkheid te dragen, waarbij je voortvarend bent in je aanpak maar de mens niet uit het oog verliest. Vrijdagmiddagborrels met je team zijn voor jou een fijn moment.

In je leiderschapsstijl heb je oog voor medewerkers en je haalt het beste uit hen naar boven. Je focust op het doel dat moet worden bereikt en faciliteert je mensen om dat doel samen, of zelfstandig, te bereiken. Je coacht je MT in hun ontwikkeling en rol voor de toekomst waarin Reparaad een grotere organisatie zal zijn. Reparaad heeft momenteel 80 medewerkers.

Wat breng je verder mee?

De voorkeur gaat uit naar iemand met een HBO-/WO-niveau, met de nodige leidinggevende ervaring. Je hebt de drive om Reparaad van vandaag aan te sturen en de potentie om Reparaad van morgen te leiden, met een omzet van 80 miljoen. Eerdere ervaring met het integraal leiding geven aan een substantiële groep medewerkers/leidinggevenden zal je hierbij helpen.

Als je momenteel eindverantwoordelijke bent van een kleinere organisatie of een businessunit binnen een grote organisatie is deze functie je wellicht op het lijf geschreven. Zeker als je ondernemend bent en gevoel hebt voor processen en sales. Als je de wereld van ‘gebouwendiensten, klussen, installatie,  onderhoud, technisch facility management,’ kent is dat een pré. We zoeken een ‘bouwer’, iemand die enerzijds gevoel heeft voor het aanboren van nieuwe markten en anderzijds beeld heeft hoe deze in te passen in interne processen. Een collega directeur binnen ADG die zich voor de langere termijn aan ons wil verbinden en met ons samen de toekomst in wil om te groeien. Onze kandidaat is bij voorkeur woonachtig in Overijssel/Gelderland.

Wat hebben we te bieden:

In deze uitdagende positie krijg je als directeur de zelfstandige verantwoordelijkheid over een bedrijf in ontwikkeling. Daarbij heb je een grote mate van vrijheid maar kun je ook terugvallen op de expertise en sparringpartners binnen de holding. In deze functie rapporteer je aan de directie van ADG.

Uiteraard ontvangt je als directeur een uitstekend salaris passend bij deze bouwende rol die ons helpt de volgende fase in te gaan en zorgt voor continuïteit. Daarnaast mag je rekenen op een leaseauto, 8% vakantiegeld, 27 vakantiedagen, een goede pensioenvoorziening, een 13e maand en een bonusregeling. Doorgroeimogelijkheden binnen ADG behoren tot de mogelijkheden.

Reageren?

Enthousiast? Herken je je in het profiel of wil je even sparren? ADG heeft CK Search gevraagd hen te ondersteunen in deze werving. Neem gerust contact op met Caroline Kamphuis, te bereiken op 06 15609779 of via caroline@cksearch.nl

Of stuur meteen je CV, inclusief motivatiebrief waaruit je geschiktheid blijkt, naar caroline@cksearch.nl. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken of Reparaad bij jouw ambities past. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Uiteraard kun je rekenen op vertrouwelijke behandeling van jouw gegevens.